ΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑΦ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΣΙΤΣΑ

2 Ιουλίου, 2010 § 3 Σχόλια


Ας απολαύσουμε μερικά νέα από τον κλάδο της ψυχιατρικής, και πιο συγκεκριμένα, θα σχολιάσουμε μια έρευνα που έλαβε χώρα σχετικά με την συνταγογράφηση φαρμάκων στις Η.Π.Α.

Μια εταιρία ερευνών, έστειλε έναν αριθμό από ερευνητές, ως undercover υποτιθέμενους «ψυχικά ασθενείς» σε ίσο αριθμό αναγνωρισμένων Ψυχιάτρων. Όλοι οι «ασθενείς» υποστήριξαν απλά ότι είδαν την διαφήμιση της ουσίας Paxil (αντικαταθλιπτικό) στην τηλεόραση, και ότι επιθυμούν να τους συνταγογραφηθεί. Πολλοί από τους ερευνητές που παρίσταναν τους ασθενείς, δεν έδειχναν καν σημάδια κατάθλιψης, αλλά την στιγμή που ανέφεραν το όνομα του «φαρμάκου» στους Ψυχιάτρους, στο 50% των «ασθενών» διεγνώσθη εντέλει κατάθλιψη και στο 55% συνταγογραφήθηκε ακριβώς το «φάρμακο» που υποστήριξαν ότι είδαν στην τηλεόραση.

Σημείωση: Στις Η.Π.Α. είναι νόμιμο οι φαρμακοβιομηχανίες να διαφημίζουν τα drugs τους στην τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, οι «ασθενείς» που ανέφεραν το συγκεκριμένο φάρμακο είχαν στατιστικά την πενταπλάσια (5x) πιθανότητα να τους συνταγογραφηθεί αυτό από άλλους «ασθενείς» που δεν το ανέφεραν. Αυτή η απλή έρευνα/πείραμα μας δείχνει το πώς οι γιατροί είναι μαριονέτες των φαρμακευτικών εταιριών. La crème de la crème των dealers.

Οι Ψυχίατροι αυτοί  υποστηρίζουν ότι είναι «επιστημονικά καταρτισμένοι». Υποστηρίζουν ότι είναι ρασιοναλιστές και πιστεύουν στην απόδειξη και το πείραμα. Παρ’όλα αυτά, όταν ένας πελάτης τους απλώς αναφέρει το όνομα ενός «φαρμάκου», όλη αυτή η βαρβάτη λογική και επιστημοσύνη, πετιέται από το παράθυρο του 143ου ορόφου της 5ης λεωφόρου όπου βρίσκεται το γραφείο τους (με γαμάτη θέα), και αντικαθίσταται από την συμφεροντολογική νοοτροπία προς τα αφεντικά τους.

Είναι αυτονόητο ότι οι Φαρμακοβιομηχανίες ξέρουν πολύ καλά ότι αρκετός κόσμος θα προτείνει ο ίδιος την φαρμακευτική του αγωγή στους γιατρούς, έχοντας δει την Διαφήμιση αυτής στην τηλεόραση. Οι διαφημίσεις φαρμάκων ήταν παράνομες στις Η.Π.Α., μέχρι που το 1997, ο Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) τις έκανε νόμιμες, και από τότε, η αγορά αυτή έχει φουσκώσει τραγικά. Το 40% του αμερικανικού πληθυσμού βρίσκεται κάτω από φαρμακευτική αγωγή, τα προϊόντα της οποίας διαφημίζονται και στην τηλεόραση.

Τα φάρμακα της κλασσικής δυτικής ιατρικής, είναι αποπροσανατολιστικά, καθώς πάντοτε πολεμούν τα συμπτώματα του προβλήματος, και ποτέ την ρίζα/αιτία του. Απλά το καλύπτουνε, παίζοντας συχνά με την ισορροπία της βασικής βιοχημείας των σωμάτων μας.

Ο FDA δεν αποσύρει από την Αμερικανική αγορά φάρμακα, που έχουν αποδειχθεί ότι μπορούν να σκοτώσουν ή να προκαλέσουν σοβαρότατα προβλήματα. Επίσης, έχει ενσωματωθεί στα Πανεπιστήμια Ιατρικής, τροποποιώντας την ύλη και το πρόγραμμα, έχοντας μια απαράδεκτη εμπλοκή με την σχολή, κάνοντας μια φασιστική σύζευξη της ιατρικής παιδείας με τους όρους του παιχνιδιού της «ελεύθερης αγοράς» και της «ανταγωνιστικότητας». Στα 4 χρόνια που διαρκεί η φοίτηση, μαθαίνουν βασικές αρχές ανατομίας και φυσιολογίας, και φυσικά έπειτα εγχειρίσεις, ακτινοβολίες, φάρμακα και χημειοθεραπείες… Τους διδάσκεται ότι η «ιατρική διάγνωση» ως διαδικασία, βασίζεται πάντα στον εντοπισμό βιοχημικών ανισορροπιών του σώματος, που μπορεί να καταπολεμηθεί πάντοτε με την φαρμακολογία και τα drugs. Η εμπλοκή των εταιριών στα Πανεπιστήμια είναι τέτοια, ώστε σε αρκετά από αυτά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι

[…ουσιαστικά διοικούνται από τις Φαρμακευτικές εταιρίες.] (sic)

Τα επιχειρήματα των ανθρώπων που υποστηρίζουν την φαρμακευτική αγωγή ως «επιστημονική» καταρρίπτονται εύκολα εάν ρίξουμε μια ματιά στα ενδότερα των σχέσεων εταιριών-γιατρών:

Η λειτουργία των φαρμάκων, είναι «επιστημονικά αποδεδειγμένη», αφού η πλήρης ταυτότητα και λειτουργία του κάθε φαρμάκου, εκδίδεται σε επίσημα ιατρικά έντυπα και εφημερίδες.

Ποιοι είναι οι αρχισυντάκτες αυτών των εντύπων?

Ποιοι αποφασίζουν ποια άρθρα θα δημοσιευτούν και ποια όχι?

Ε, λοιπόν, είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι επιστήμονες από φαρμακοβιομηχανίες. Οι εταιρίες αυτές, συχνά σπονσοράρουν οικονομικά τα προαναφερθέντα «έντυπα», και πολλοί γραφειοκράτες του FDA επωφελούνται οικονομικά, καθώς έχουν επενδύσει σε μετοχές αυτών των φαρμακευτικών εταιριών!!!

Επιστημονική βάση (ακόμη και αν τη συμπαθούσαμε ως blog) δεν μπορούμε να εντοπίσουμε. Οι πιο πολλές «επιστημονικές μελέτες» είναι ούτως ή άλλως διαστρεβλωμένες. Οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, θα κάνουν 12 έρευνες για ένα συγκεκριμένο τους «φάρμακο», έξι από τις οποίες θα έχουν θετικό συμπέρασμα και οι άλλες έξι αρνητικό. Τις αρνητικές θα τις θάψουν, και ο FDA δίχως πολλά-πολλά γραφειοκρατικά τερτίπια, θα υπογράψει επισήμως τις 6 άλλες, και σε πολύ λίγο καιρό, οι τυχεροί Αμερικανοί θα έχουν άλλο ένα ντρόγκι στα ράφια των φαρμακείων τους, αλλά και στις 10λεπτες διαφημίσεις στην τηλεόρασή τους.

Κάτι ακόμη που είναι ευρύτατα γνωστό (και συμβαίνει και στην Ελλάδα) είναι ότι πολλές εταιρίες ουσιαστικά δωροδοκούν Ιατρούς, στέλνοντάς τους σε πληρωμένα «ταξίδια αναψυχής», διακοπές, πληρωμένα γεύματα, ακόμη και επιταγές 10.000$ ως «consulting fee» (το μεταφράζω άτολμα ως «συμβουλευτική μισθοδοσία»).

Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Με αυτήν την «κυκλική λειτουργία» του συστήματος αυτού, όλα φαίνονται σαν να πατάνε σε μια επιστημονική, «ανθρωπιστική» και αξιοκρατική βάση. Ενώ η πραγματικότης είναι ένα γιγαντιαίο φαγοπότι στις πλάτες (και τους εγκεφάλους) του λαού, με τον ίδιον τον λαό να δίδει μια εξοργιστική συναίνεση σε αυτό που συμβαίνει, μη κάνοντας την προσωπική του έρευνα και μη αμφισβητώντας την επιστημονική πραγματικότητα. Τέτοια δυνατή Θρησκευτική Πίστη στην Ψυχιατρική, παρατηρούμε ακόμη και στους χώρους μας, μέσα στους ίδιους τους ριζοσπαστικούς χώρους καθ’ αυτούς.

Πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι το Ιατρικό Σύστημα θα εξευτελίσει με όλη του την ενέργεια κάθε είδους εναλλακτικής ιατρικής (παραδοσιακή Κινέζικη, αγιουβέρδα, ομοιοπαθητική, θεραπευτικό μασάζ, βελονισμός, Δυτικά βότανα κλπ.). Το σύνηθες επιχείρημα του Εχθρού είναι «Όλα αυτά δεν είναι αποδεδειγμένα. Μόνο οι πρακτικές της  δυτικής ιατρικής μπορούν να αποδειχθούν». Ναι, οκ, είδαμε πως «αποδεικνύει» η Δυτική Ιατρική. Αν ήταν έτσι η «απόδειξη», τώρα θα είχα κάνει μια αίρεση που θα πίστευε στο γιγαντιαίο ροδάκινο και θα ήμανε πλούσιος.

Η Δυτική Ιατρική θυμίζει περισσότερο αίρεση, παρά επιστήμη. Το φάρμακο είναι η σωτηρία για τον άνθρωπο, η οποία δίδεται από τους αγιογράφους αυτής, τους ιατρούς.

Πιστεύουν ότι μπορούν να απομονώσουν ένα μόριο από ένα φυτό, να το πατεντάρουν, να το κάνουν copyright (αυτονόητα πράγματα καλέ) παρ’όλο που απλά τρώγοντας/καπνίζοντας το φυτό αυτούσιο, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα (η και καλύτερο), είναι δωρεάν και πιο φυσικό.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το φάρμακο «Marinol» (Η.Π.Α.). Είναι απομονωμένη η κύρια ουσία της Κάνναβης (το THC = Τετραυδροκανναβιόλη), σε χάπι, που βοηθά σε πόνους, τάσεις για εμετό, ακόμη και κατάθλιψη. Το φυτό βέβαια, στην ίδια χώρα, είναι παράνομο να το κατέχεις, να το καλλιεργείς αλλά και να το καταναλώνεις. Μόνο η επιστήμη θα σου πει τι θα παίρνεις και πότε. Με μια απλή γενίκευση, θα έχει πάντα απαντήσεις για όλα τα σώματα. Η πλήρης παράδοση των σωμάτων μας στην εκκλησια. εεε… συγνώμη. Στην επιστήμη ήθελα να πω.

Η Ιατρική είναι ένα εμπόρευμα, και όχι ένας κοινωνικός θεσμός αλληλεγγύης. Και όπως με όλα, μέσα από την ολική κοινωνική απελευθέρωση και μέσα από καινούριους αναρχικούς κοινωνικούς θεσμούς μόνο θα μπορέσουμε ως κοινωνία να βοηθάμε τα σώματά μας να ηδονούν. Οτιδήποτε μέσα στον καπιταλισμό, συγκροτείται από την ουσία του: Το κέρδος.

Υστερόγραφο:

Και αν σκέφτεστε ότι όλο το άρθρο αφορά στις Η.Π.Α. μόνον και ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, να σας υπενθυμίσω ότι είμαστε στην έναρξη της χειρότερης οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα εδώ και αιώνες, και ότι η «ελεύθερη» αγορά θα κάνει ότι μπορεί για να κρατηθεί ζωντανή. Ακόμη και το να γίνει ένας νόμιμος dealer που «θα λύνει όλα τα προβλήματα των ανθρώπων σε τούτους τους δύσκολους καιρούς».

Κάθε πρόβλημα και χαπάκι. Και η σθεναρή αντίσταση του λαού είναι πρόβλημα για τους έχοντες.

Εμείς προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση των σωμάτων μας, με DIY πειραματισμούς με φυσικές και χημικές ουσίες κάθε είδους, κάθε σχολής (δυτική ιατρική, κινέζικη ιατρική, ομοιοπαθητική, DIY, κλπ) και με δημιουργία καινούριων αυτοοργανωμένων δομών ψυχικής και σωματικής αλληλεγγύης, που ο σκοπός τους δεν θα είναι μας πολλαπλασιάζουν τα χρόνια ζωής σε αυτόν τον πλανήτη και να μας θολώνουν, αλλά να μας λύνουν τα προβλήματα τα οποία μας εμποδίζουν να απελευθερώνουμε επιθυμίες, καθώς και να μας βοηθούν να τολμάμε τα ακατόρθωτα: Προτάσσουμε, δηλαδή, την κατασκευή μιας νέας παιδείας περί των σωμάτων μας, η οποία θα διαλύσει τους διαχωρισμούς τύπου «υγιής/ασθενής», και θα αντιμετωπίζει το κάθε σώμα ως ένα ξεχωριστό, σπάνιο σύμπαν του οποίου τις επιθυμίες θα πρέπει η κάθε κοινότητα -συλλογικά- να βοηθάει να απελευθερωθούν.

Υστερόγραφο 2:

Καλέ! Καλέ-καλέ! Τι δωράκι σας έχω ως μπόνους?? Την διαφήμιση του Paxil!

«Your life is waiting!» Αχ, καλέ πως δεν το πήρα χαμπάρι…

§ 3 Responses to ΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑΦ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΣΙΤΣΑ

  • Ο/Η Odysseas λέει:

    Χριστέ μου, πάτησα να δω το βίντεο από το Youtube και διάβασα τα σχόλια από κάτω…

    Δε γίνεται να είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, απλά διαβάστε τα σχόλια κάτω από το δημοσιευμένο βίντεο και από άλλα σχετικά που βγάζει στο πλάι, δηκτικότατα…

    Μπράβο για την ανάρτηση…

  • Ο/Η Πέτρος λέει:

    Πράγματι πολύ ενδιαφέρον. Μπορείς να δώσεις κάποιο λινκ για την έρευνα;

  • Ο/Η postmodernresistance λέει:

    Εδώ θα βρείτε την πηγή που χρησιμοποίησα για το άρθρο:

    http://www.naturalnews.com/009173.html

    EDIT: Θα δείτε ότι το άρθρο έχει πολλά-πολλά παραπάνω εκνευριστικά παραδείγματα και καταστάσεις απο αυτά που συμπεριέλαβα στο δικό μου!

Σχολιάστε

What’s this?

You are currently reading ΟΙ ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΑΦ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΟΣΙΤΣΑ at Postmodern Resistance.

meta