Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

14 Ιανουαρίου, 2009 § 1 σχόλιο


faith

Η μεγαλύτερη παγίδα για το σώμα που επιθυμεί ριζοσπαστικοποιημένη ελευθερία, είναι να κατακεραυνώνει γενικώς και αορίστως την Πνευματικότητα, στο όνομα της επιβεβλημένης ανά τα χρόνια εξουσίας από την οργανωμένη θρησκεία και τους υπηκόους της.

Η ύπαρξη των οργανωμένων θρησκειών έχει ως κύριο σκοπό της, τον αποπροσανατολισμό του σώματος από την δημιουργία μιας οργασμικής πνευματικής και σαρκικής σχέσης με την Φύση, την φασιστική επιβολή ενός ενιαίου, μη προσωποποιημένου δόγματος της «αλήθειας», καθώς και την συντήρηση μιας εξουσιαστικής μεταφυσικής ύπαρξης που λέγεται «θεός» η οποία εκτός από το να καταστέλλει επιθυμίες, επιβάλλει ηθικές και αισθητικές στα σώματα τα οποία την θεωρούν ως υπάρχουσα. Συχνά, βοηθά τον εθνικό κορμό ενός κράτους να οδεύει δυνατός προς την δολοφονία των ελευθεριών μας.

Αυτό που συνήθως συμβαίνει στους ριζοσπαστικούς χώρους, είναι το γεγονός ότι λόγω του φασισμού των οργανωμένων εκκλησιαστικών θεσμών, υιοθετείται συναινετικά μία υλιστική προσέγγιση στον τρόπο που βιώνουμε την ύπαρξή μας, αφορίζοντας οποιαδήποτε άλλη θεώρηση ως μεταφυσικά mumbo-jumbo ή ως εξουσιαστικά κατάλοιπα κάποιας οργανωμένης θρησκείας.

Αντιδρώντας στην εξημέρωση των σωμάτων μας από τον Πολιτισμό και την θέσμιση της Κοινωνίας, θα μπορούσαμε θα ακολουθήσουμε μία προσωποποιημένη διαδρομή προς την γνώση, είτε υιοθετώντας μία υλιστική προσέγγιση, είτε προσδίδοντας μία αδιόρατη ποιότητα στην ύπαρξη με την οποία μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε, αλλά και τον οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό. Η κάθε ατομικότητα, με την δική της θεώρηση, δεν θα περιορίζει την ελευθερία της έτερης ατομικότητας, δεν θα δημιουργεί δόγματα, και έτσι δεν θα σχηματίζεται ένα ιδεολογικό πλαίσιο σε αυτή τη πνευματικότητα, το οποία θα κατέστρεφε και την προσπάθεια αυτή, αλλά και κάθε ελεύθερη σπίθα.

Η επιβολή του υλισμού, είναι ένα ιδιότυπο Δόγμα του ριζοσπαστικού χώρου, το οποίο αφορίζει την οποιαδήποτε αυτόνομη έκφραση προς κάτι αδιόρατο, ως χιπισμό, ακόμη και εάν αυτή η έκφραση ενισχύει την επαναστατικότητα του υποκειμένου και δημιουργεί αισθητικές και σωματικές ροές οι οποίες εμπλουτίζουν την κατεσταλμένη μας υπόσταση.

Μην ξεχνάμε ότι ο Καπιταλισμός και οι υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς, είναι αυτοί που πρώτοι χαίρονται όταν οι υπήκοοί τους έχουν ακλόνητη Θρησκευτική Πίστη στα Θρησκευτικά τους Όργανα, τα οποία είναι οι Γιατροί, οι Επιστήμονες, οι Ερευνητές και οι Καλλιτέχνες. Μία πίστη στην μεταμοντέρνα θρησκεία που λέγεται επιστήμη.

Εμείς, σαν αντιπολιτισμικοί αναρχικοί, προτάσσουμε μέσα στην βίαιη καταστροφή του Κράτους, του Πολιτισμού και της θέσμισης της Κοινωνίας, την μόνιμη αμφισβήτηση του κοσμοθεωρητικού πλαισίου στο οποίο κινούνται τα μυαλά μας. Ας σκοτώσουμε τον κοσμολογικό μπάτσο που κρύβουμε στο κεφάλι μας, και ας αφήσουμε την επιθυμία να δει τον κόσμο όπως γουστάρει, και επομένως (με τις ευλογίες της Κβαντομηχανικής αλλά και των ανατολικών φιλοσοφιών) να τον αναδημιουργήσει.

Μεταμοντέρνα Αντίσταση // ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ – ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ

ypo

§ One Response to Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • χαίρομαι πολύ που υπάρχουν κοινωνικοί ριζοσπάστες που σκέφτονται έτσι. Ο χυδαίος υλισμός της αστικής νεωτερικότητας είναι μια φυλακή που δυστυχώς δεν αποφεύγουν κι οι πιο επαναστατημένοι. Η Θεϊκότητα είναι μια ποιότητα της ίδιας της Φύσης και του Ανθρώπινου είδους ως καθολικής μετα-έκφρασης της Φύσης, την οποία έχουν σφετεριστεί οι οργανωμένες θρησκείες με τον υπερβατικό κι εξουσιαστικό Θεό τους – κι αυτός ο σφετερισμός όμως δεν είναι παρά κομμάτι του σχεδίου, μέρος της πορείας του Ανθρώπινου είδους προς την επαναστατική Αποκάλυψη-πραγμάτωση της αληθινής-Θεϊκής του φύσης. Ρίξτε αν θέλετε μια ματιά στο mankinddivine.blogspot.com, παίζει να βρείτε πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Με ειλικρινή εκτίμηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ at Postmodern Resistance.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: