Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΘΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

5 Οκτώβριος, 2008 § 2 Σχόλια


Η περίπλοκη σχέση του ανθρώπου με τις ψυχότροπες ουσίες έχει ουσιαστικά ξεκινήσει με την παρουσία του σε αυτόν τον πλανήτη. Αμέτρητες καταγραφές παρουσιάζουν πολιτισμούς του παρελθόντος να έχουν οργανική χρήση των ουσιών αυτών, και μάλιστα πολύ συχνά ενταγμένη στην κοινωνική σφαίρα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η χρήση μανιταριών ψιλοκυβίνης (Psilocybe Cubensis) από τους Μάγιας, αλλά και η δυνατή σύνδεση των ανατολικών λαών με την Κάνναβη (=μπάφοι).

Η αρνητική κοινωνική συνείδηση απέναντι στις ψυχότροπες ουσίες, καθώς και η απαγόρευση τους, είναι πρόσφατο -για την ιστορία- φαινόμενο, και υπογραμμίζει έντονα τα σχέδια των εξουσιαστών για την πνευματική καταστολή των ανθρώπων.

Ψυχεδελικές ενθεογενείς ουσίες όπως η κάνναβη, τα μανιτάρια ψιλοκυβίνης, το LSD, το DMT, με την ικανότητα τους να διαποτίζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με «φίλτρα» τα οποία μπορούν να δώσουν μια ευρύτερη αντίληψη για αυτό που αποκαλούμε «πραγματικότητα», αλλά και μία πιο καθαρή αντίληψη για το μόρφωμα που αποκαλούμε «Δυτικός Πολιτισμός», παραμένουν στην παρανομία, με το επιχείρημα ότι, αν και δεν είναι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εθισμό, δύναται να ξυπνήσουν ψυχωτικά επεισόδια σε ανθρώπους που πιθανόν να έχουν την τάση αυτή.

Για άλλη μια φορά, η προληπτική πολιτική του φόβου, σε όλο της το μεγαλείο (βλέπε AIDS).

Σε περίπτωση που η χρήση ψυχεδελικών ουσιών ήταν διαδεδομένη στον πολιτισμό αυτό, η κατάσταση θα ήταν αρνητική για τους εξουσιαστες: Αφενός η αίσθηση του χρόνου θα επανα-οικιοποιούταν από τον καθένα, και αυτό θα καθιστούσε τα πράγματα «αντιπαραγωγικά», και αφετέρου τα συμπεράσματα και οι αισθητικές που θα προέκυπταν από τις εμπειρίες αυτές, θα ήταν κάθετα αντίθετες με αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Και βεβαίως, σε μαζικό επίπεδο αυτό θα ήταν επικίνδυνο για το σύστημα.

Ναρκωτικές ουσίες όπως το αλκοόλ και η ηρωίνη, τσιτωτικές ουσίες όπως η κόκα και η νικοτίνη που όντως μπορούν να δημιουργήσουν μια σχέση εξάρτησης, προωθούνται από τα κράτη (νομίμως και μή) ώστε να δημιουργούν σε ανθρώπους καταπιεστικές συνθήκες απόγνωσης σε αναζήτηση για την ουσία που επιθυμούν. Η παρανομία κάποιων ουσιών (όπως η ηρωίνη) και βοηθά στο να καταστέλλονται χειρότερα οι χρήστες αυτής της ουσίας που επιθυμούν καθημερινή χρήση, αλλά και να ενισχύεται η οικονομία του εκάστοτε κράτους από τα έσοδα της «αγοράς» αυτής.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η απαγόρευση των ουσιών βοηθά στην καταστολή της συνειδητότητας, της φαντασίας και της επιθυμίας του ανθρώπου, και από την σκοπιά της έλλειψης ψυχεδέλειας, αλλά και από την σκοπιά της συντήρησης των «εθισμών». (Τα εισαγωγικά τα βάζω διότι πιστεύω ότι οι κοινωνικές συνθήκες ορίζουν τον εθισμένο, όχι μία ουσία. Για φανταστείτε να γινόταν παράνομο το τσιγάρο ΣΗΜΕΡΑ…)

Από την άλλη, ατομικότητες του αναρχικού χώρου έχουν την -σεβαστή για τις προθέσεις τους- άποψη, ότι «τα ναρκωτικά» (sic) συντελούν αρνητικά στην επαναστατικότητα του υποκειμένου.

Αρχικά, να δηλώσω ότι δεν μπορεί ένας αντικρατικός χώρος να ακολουθεί το κρατικό «λεξιλόγιο» και να βάζει όλες τις ουσίες στο ίδιο τσουβάλι αποκαλώντας τις «ναρκωτικά». Ναρκωτικές ουσίες είναι αυτές που καταστέλλουν το νευρικό σύστημα και δύο παραδείγματα είναι η πρέζα, και το ΑΛΚΟΟΛ (διότι υπάρχει η άποψη ότι ο επαναστάτης, την μπυρίτσα του την πίνει…. τα άλλα είναι τα «κακά»).

Δεύτερον, δεν υπάρχει καμμία κριτική στο πως η παρανομία ορισμένων ουσιών δημιουργεί την αντι-κουλτούρα αυτή που τόσο απεύχονται. Σε περίπτωση που το αλκοόλ γινόταν παράνομο αύριο, οι περισσότεροι θα γινόμασταν ακριβώς όπως οι χρήστες ηρωίνης που οι κοινωνίες αποκαλούν αφοριστικά «πρεζάκια», και δεν υπερβάλλω καθόλου αν σκεφτούμε το πόσες φορές καταναλώνουμε αλκοόλ την εβδομάδα, και τι θα γινόταν αν δεν το βρίσκαμε και εάν η τιμή ενός ποτηριού εκτοξευόταν στα 50 ευρώ!!!

Επομένως, βγάζοντας το αλκοόλ απ’ έξω, επειδή δεν κατανοούν ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα (φανερό) λόγω της νομιμότητάς του, έχουν πέσει στην παγίδα των εξουσιαστών περί ηθικής και νομιμότητας στις ουσίες.

Επίσης, για όσους λένε ότι το αλκοόλ απλά σε ζαλίζει, ενώ το χασίς είναι… ναρκωτικό και σε στέλνει, να παραθέσω ότι πεθαίνουν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άνθρωποι ετησίως από την χρήση του αλκοόλ και τις προεκτάσεις αυτής της χρήσης, ενώ από την αρχή της ιστορίας μέχρι σήμερα, οι θάνατοι από χασίς, ήταν:

0 (ναι καλά διαβάσατε, μηδέν)

(επίσης θέλει μυαλό για να αντέξεις την ψυχεδέλεια, αν όταν την ακούς σου σκάνε οι σκέψεις του πόσο σφιχτοκώλης και κρυφο-αλλοτριωμένος είσαι, εννοείται ότι θεωρείς το αλκοόλ «άκακο» που σε κάνει να ΜΗΝ σκέφτεσαι. Κρυφο-Έλληνα…)

Τελειώνοντας, θα προέτρεπα τους ανθρώπους να επανακατακτήσουν τις απόψεις τους για το τι θα πει «θέτω το σώμα μου υπό συγκερασμό με μία ουσία», να μελετήσουν καλά το www.erowid.org και να αποφεύγουν το αλκοόλ, την πρέζα, το κάπνισμα και την κόκα. Επίσης να προσέχουν τα νοθευμένα.

§ 2 Responses to Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΘΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

What’s this?

You are currently reading Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΘΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ at Postmodern Resistance.

meta

Αρέσει σε %d bloggers: